Biografie / Persbericht

Joe Cocker Tribute Band 

 

De Joe Cocker Tribute Band was een initiatief van drummer Ton Bolink, toen hij sprak over de unieke wijze waarop zijn broer Henk de zang en moves van Joe Cocker kan neerzetten op het podium. Deze heren genoten al een heuse reputatie en hadden al enorm veel ervaring opgedaan in bands als Flair, Peter Jan Rens, Movin’ On en The Bolink Blues Band.

 

Toen de plannen definitief waren, werd de band uitgebreid met inval toetsenist Leo van der Fluit. De backing vocals, die Dana Oei en Jolanda Hewitt voor hun rekening nemen, maken de band helemaal af. Naast de bas worden de gitaarpartijen gespeeld door Jasper Lok (sologitaar) en Stef Meijer (akoestische gitaar).

 

De optredens van de Joe Cocker Tribute Band zijn vooral bestemd voor theaters en poppodia. Ze worden ondersteund met een voorprogramma en natuurlijk met beeld en licht. Hun tour van 2023/24 was begonnen op het festival Live op het Plein in Bergen, Noord-Holland, en daarna in het theater van Zevenskoop in Den Helder. Het seizoen zal uiteindelijk eindigen bij Bevrijdingspop en – om de cirkel rond te maken – weer bij Live op het Plein. Na de zomer trekken ze verder het land door.

 

De band bestaat uit:

- Henk Bolink: zang

- Dana Oei: backing vocals

- Jolanda Hewitt: backing vocals 

- Jasper Lok: sologitaar 

- Stef Meijer: akoestisch gitaar

- Leo van Fluit: toetsenist

- Gerrit Eikenaar: basgitaar

- Ton Bolink: drum