Biografie / Persbericht

Joe Cocker Tribute Band 

 

“Dat wil je wel, maar dan wil je de beste zijn ook!” Zo spraken drummer Ton Bolink en bassist Gerrit Eikenaar over het formeren van de Joe Cocker Tribute Band. Zodoende kwam al snel Tons broer, Henk, ter sprake en de manier waarop hij Joe Cockers zang zo goed vertegenwoordigt. Ze vormden de band met muzikanten die in het verleden al een heuse reputatie hadden opgebouwd en ervaring hadden opgedaan in bands als Flare, Highway Band, Peter Jan Rens, Movin' On en The Bolinkband. 

 

Bij de eerste repetitie werd al duidelijk dat het goed klikte en ze besloten om verder te gaan met een pianist. Deze rol wordt vervuld door Fons Vreker. Ook backing vocals konden niet ontbreken; deze nemen Dana Oei en Jolanda Hetwitt voor hun rekening.

 

De Joe Cocker Tribute Band is nu compleet en dus zullen er snel een aantal try-outs aankomen. Het eerste optreden is al op 10 juni 2023 bij Live op Plein in Bergen, N-H. Na de zomer staat de tour van 2023/2024 in de planning, die aanstaande september aanvangt met een optreden tijdens Jazz&Sail Bergen. 

 

De optredens zijn vooral bestemd voor theaters en poppodia. Ze worden ondersteund met een voorprogramma en natuurlijk met beeld en licht. 

 

De band bestaat uit:

- Henk Bolink: zang

- Dana Oei: backing vocals

- Jolanda Hetwitt: backing vocals 

- Jasper Lok: sologitaar 

- Stef Meijer: akoestisch gitaar

- Fons Vreker: piano

- Gerrit Eikenaar: basgitaar

- Ton Bolink: drum