20 jaar Stage Live

Stage Live is een coverband die van elk optreden een feestje maakt, vooral sinds de toevoeging van Natasha Lee, een podiumbeest van een zangeres. Ze spelen nummers van uit de jaren 60 maar ook tussen de jaren 70 tot nu, allemaal met een “rocksausje”. Vooral de nummers uit de zeventiger jaren en die van Tina Turner, Golden Earring en Stones slaan erg aan.

Stage Live is een Alkmaarse band en is voortgekomen uit de legendarische Highway Band met Lex en Johan Bos, Ad Kamink en Gerrit Eikenaar. Ze hadden in 1973 het hoofdpodium van Paradiso bereikt en vier keer in het buitenland opgetreden. Er zijn in het verleden twee formaties geweest die begonnen onder de naam Stage Rock, waarvan de basis altijd gelijk gebleven is. 
De eerste formatie was al met Gerrit Eikenaar, Dick Bruinenberg en op toetsen Mick Langenberg (die nu S10 begeleidt).

Na een aantal wisselingen gingen ze verder onder de naam Stage Live (www.stagelive.nl). Na deze verandering begonnen ze op te treden op grote evenementen als Popweekend Alkmaar, waar ze diverse voorprogramma’s hebben verzorgd, o.a. bij Barrelhouse, Jan Akkerman, Ellen ten Damme, Kaz Lux en The Outsiders. Ook bij Jazz & Sail Bergen waren ze een terugkomende gast. De band Stage Live tourt inmiddels langs diverse festivals zoals Live op het Plein in Bergen NH, de kermis in Tuitjenhorn, Jazz & Sail Bergen op podium 2 bij Steffs en de botenclub 7.2 tijdens Hargen Sail. Verder zijn ze actief in diverse cafés, poppodia en bedrijfsfeesten. Ze hebben altijd eigen licht en geluid mee en op festivals pakken ze uit met een grotere lichtshow.
 
De techniek is al bijna zeven jaar in handen van Ivar van der Wiel.
 
De formatie is als volgt:
 
- zang:             Natasha Lee
- zang/gitaar: Ralf Vandenberg 
- gitaar:           Dick Bruinenberg 
- basgitaar:    Gerrit Eikenaar
- drums:         Jules Wesenhagen 
- techniek:      Ivar van der Wiel