Stage Rock Band bestaat al sinds 2002. Deze Noord-Hollandse band is voortgekomen uit de legendarische Highwayband die in 1973 het hoofdpodium van Paradiso had bereikt en drie keer in het buitenland had opgetreden. In hun beginperiode speelde Stage Rock Band nummers uit de jaren zeventig, tachtig en nul met een 'rocksausje', wat tegenwoordig nog het geval is. De basis van de band is na al die jaren hetzelfde gebleven. Vorig jaar bestonden ze vijftien jaar.
 
Vanaf heden is de formatie met drummer Jules Wesenhagen, zanger Marlon Maduro en sologitarist Ralf van den Berg wat de band weer compleet maakt. Ralf is in 2017 bij de band gekomen. Voor zijn komst speelde hij in de band van Maikel Hof, The Rockafellas. 
De techniek staat onder leiding van Ivar van der Wiel. Hij heeft als freelancer diverse keren meegewerkt met optredens van Jan Smit, 3JS, Nick & Simon en de Toppers. Door deze ervaringen is Ivar in staat om net zo gemakkelijk het geluid voor in de kroeg of een kleine zaal neer te zetten als voor de grote zalen of festivals. Daarbij pakt hij uit met een mooie PA. Hij is inmiddels een nieuwe fraaie lichtshow annex beeld aan het maken. Ook is hij bezig het geluid en het licht te digitaliseren, wat inhoudt dat de mixer en de multikabel verdwijnen. Het geheel wordt dan aangestuurd via een laptop.
 
De formatie is als volgt:
- techniek: Ivar van der Wiel
- drums: Jules Wesenhagen
- gitaar: Dick Bruinenberg
- sologitaar: Ralf van den Berg
- basgitaar: Gerrit Eikenaar
- zang: Marlon Maduro