Nieuwsarchief

Fijne feestdagen

Beste mensen,

 

Wij willen jullie hartelijk bedanken voor het waanzinnige jaar, dat wij achter de rug hebben. We wensen jullie heel fijne feestdagen en natuurlijk een prettige jaarwisseling. We zien jullie graag in 2019 terug met ons vernieuwde repertoire en lichtshow.

Nieuwe oefenruimte Alkmaar

Na lang zoeken hebben wij een nieuw, geweldig onderkomen gevonden in Alkmaar, na drie jaar in een oude slechte loods (met een zeer slechte huisbaas) te hebben gezeten in Ursem. Het nieuwe pand op het industrieterrein Berenkoog heeft maar een paar kleine aanpassingen nodig. Zo komt er boven een oefenruimte en kantine. Deze is niet alleen bedoeld voor onszelf maar ook voor onze collega-bands die voor een kleine vergoeding hier ook kunnen repeteren. 

Beneden komt het magazijn voor licht en geluid, werkplaats, de toiletruimte en de aanhanger. We zijn in één avond verhuisd, hebben er inmiddels al twee keer gerepeteerd en voelen ons nu al als een vis in het water.

 

Heb je interesse om bij ons te oefenen, neem dan even contact met ons op via de mail gheikenaar@gmail.com of bel 0651694502 (na 13.30 uur).

 

We genieten nu van een verdiende vakantie en beginnen 24 augustus bij de Dubliner in Enkhuizen. We kijken ook weer uit naar het optreden tijdens Jazz Bergen op vrijdag 7 september.

In memoriam Peter Hooft

Vrijdag 22 juni is Peter na een kort ziekbed overleden. Hij was vanaf de oprichting van onze band erbij. Hij was de eerste geluidsman, heeft zich mee ontwikkeld en werd daardoor medebandlid. Peter zat ook in de Stichting Stage Studio waar wij twee oefenruimtes hadden. Daar hebben veel bands gerepeteerd en hij had daar dan ook veel muziekvrienden gemaakt.

Peter zal voor altijd in onze gedachten blijven.

De tweede editie van Live op het Plein was een groot succes

Alles zat mee: een waanzinnige sfeer, mooi weer, goed licht en geluid en een mooie line-up. Het hoogtepunt van de middag was natuurlijk niet alleen Oscar Benton. Met de tweede band die zou optreden, hadden we een beetje pech. De bedoeling was dat Jimmy Sterman zou optreden met zijn reünieband Jimmy & The Laporte Band. Tijdens dit optreden stond ook Oscar Benton gepland. Jim moest met zijn band Jimmy's Gang de vrijdagavond daarvoor optreden in Duitsland. Dat ging allemaal vreselijk goed, totdat hij op de terugweg al om elf uur 's morgens meer dan anderhalf uur in de file stond om op tijd terug te komen. Jim heeft het helaas niet gehaald en er moest in snel tempo een oplossing gezocht worden. Gelukkig was er de Laporte band met Jan Blauw als zanger. In de band Thin Lizzard die de aftrap deed, is een van de gitaristen Aad Martin, die jarenlang in de Laporte band had gespeeld. De drummer van Thin Lizzard heeft de drummer vervangen, want die reed samen met Jim terug. Daardoor kon Guus Laporte de bas nemen die hij heel snel van Gerrit Eikenaar van de Stage Rock Band leende. 

 

Daarna ging het programma zonder verdere problemen door. Lynx gooide er met hun brede repertoire gewoon nog wat Hollandse nummers in, waarbij bijna iedereen stond te dansen. Het sfeertje werd vastgehouden door Acoustic Mix.

 

Bert Hoogeveen die de pauzeact deed, was een welkome gast. De pauzeact op deze manier was nieuw. Hij deed het erg leuk en stond lekker tussen het publiek te zingen. Bij de afsluiter The Stage Rock Band ging het hele plein los. 

Dankzij alle sponsors komt er een derde editie. Er wordt gezocht naar een interessante hoofdact. Heb je een leuk idee, mail het even. 

Na twee jaar weer een optreden in Alkmaar

We zijn erg actief in vooral Noord-Holland. De laatste keer was in Oudorp tijdens Koningsdag. Op zondag 20 mei spelen wij in café Roest in de Hekelstraat. Het optreden begint om half vijf en is de voorbereiding van Live op het Plein in Bergen, Noord-Holland. We spelen dan een drietal nieuwe nummers.

 

Op 9 juni is Live op het Plein, wat zich ook plaatsvindt in Bergen, Noord-Holland. Dit jaar spelen wij weer op dit mooie festival. De hoofdact is een optreden van Oscar Benton met Jimmy & The Laporte Band. Wij staan in het voorprogramma. Het festival begint om half drie en wij beginnen om acht uur.