Biografie

Het begon allemaal bij Gerrit en Dick. Zij ontmoetten elkaar in 2002 op hun werk. Zij raakten aan de praat over verschillende soorten muziek en hun instrumenten, waaruit bleek dat hun interesses niet ver uit elkaar lagen. Voorzichtig begonnen ze een paar nummertjes met elkaar te spelen: Gerrit op zijn basgitaar en Dick op zijn gitaar. Ze speelden voornamelijk muziek uit de jaren 70. Twee zangeressen Tanja en Chris kwamen bij de band,  Bruce Blok werd gevraagd voor de solopartijen. Niet veel later kwam Ton Loerakker bij de band.
De werknaam Stage werd bedacht, wat langer Stage Rock werd inmiddels is nu Stagelive.
Helaas verlieten de dames wat later de band. Na even zoeken kwam Peter Lover erbij. Hij komt uit een zeer muzikaal familie en was erg enthousiast om de band te versterken. Hoewel hij niet veel ervaring had, zette hij zich voor honderd procent in. Door zijn Golden Earring-stem kreeg StageLive een eigen gezicht.
In 2004 begon de optredens te komen en werd de eerste live-cd opgenomen in het poppodium van Alkmaar, die toen nog de naam Atlantis had. Na jaren vertrokken Peter en Bruce. Er zijn wat wisselingen geweest zoals Peter Birekhoven en Maikel Hof. Peter ging solo en Maikel ging weer terug naar zijn oude band. Rob Helmus nam de plaats van Bruce in, Rein Beukers was de eerste en Jules Wesenhagen de tweede drummer, en Maarten Kos deed de zang. In deze periode hebben wij ook nog met toetsenisten gewerkt. Dit was JP de Haan en later Mick Langenberg Mick speelt nu samen met S10 en gaat met haar het songfestival doen. Er hebben vele mooie optredens gehad zoals Popweekend Alkmaar.

 

De band heeft in 2014 een sabbatical gehad. De techniek was toen in handen van Peter Hooft. Peter werd ziek en gaf het stokje in 2015 over aan Ivar van de Wiel. Peter is in 2017 overleden.

Door de corona hebben we weer een sabbatical moeten nemen. 

Maar we zijn inmiddels weer begonnen met repeteren. We gaan ervan uit dat de optredens a.s. september 2022 weer gaan beginnen.

Inmiddels heeft Marlon de band verlaten en heeft Natasha Lee de zang overgenomen. 

  • drums: Jules Wesenhagen 
  • basgitaar: Gerrit Eikenaar 
  • gitaar: Dick Bruinenberg 
  • zang sologitaar: Ralf Vandenberg 
  • zang: Natasha Lee
  • techniek: Ivar van der Wiel