Biografie

Het begon allemaal bij Gerrit en Dick. Zij ontmoetten elkaar in 2002 op hun werk. Zij raakten aan de praat over verschillende soorten muziek en hun instrumenten, waaruit bleek dat hun interesses niet ver uit elkaar lagen. Voorzichtig begonnen ze een paar nummertjes met elkaar te spelen: Gerrit op zijn basgitaar en Dick op zijn gitaar. Ze speelden voornamelijk muziek uit de jaren 70. Twee zangeressen Tanja en Chris kwamen bij de band,  Bruce Blok werd gevraagd voor de solopartijen. Niet veel laterkwam Ton Loerakker bij de band.

De werknaam Stage werdt bedacht, wat langer Stagerock werd.
Helaas verlieten de dames wat later de band. Na even zoeken kwam Peter Lover,  hij komt uit een zeer muzikaal familie en was erg enthousiast om bij de band te versterken. Hoewel hij niet veel ervaring had, zette hij zich voor 100% in. Door zijn Golden Earring-stem kreeg Stagerock een eigen gezicht.
In 2004 begon de optredens te komen en is de eerste live CD werdt op genomen in het poppodium van Alkmaar toen nog Atlantis
Na jaren vertrokken Peter en Bruce.  Er zijn wat wisselingen geweest zoals Peter Birekhoven en Maikel Hof. Peter ging solo en Maikel ging weer terug naar zijn oude band.
Rob Helmus nam de plaats van Bruce in, en Rein Beukers eerste en Jules wessenhagen tweede drummer en zang Maarten kos
In deze periode hebben wij ook nog met  toetsenisten gewerkt. Dit was JP de Haan en later Mick Langenberg.Velen mooie optredens gehad zoals Popweekend Alkmaar. 


De band heeft in 2014 een sabbateichal jaar gehad.  De techniek was toen in handen van Peter Hooft. Peter werdt ziek en gaf het stokje in 2015 over aan Ivar van de Wiel. Peter is in 2018 overleden.

Na de sabbatical zijn we door gegaan met Ralf Vandeberg gitaar en Marlon Maduro op zang na vijf jaar en mede door de corona virus spelen wij tegenwoordig met Lizzy Dekker zang en Denis Velic op gitaar, toetsen en zang Denis en Lizzy hebben hun sporen al ruim verdient niet alleen in de musical wereld maar ook als duo met Lizzy Dekker en Denis Voko ook zaten zij samen in de band Voko. In     2014 heeft Lizzy meegedaan aan The Voice.